Meer bestellen = Meer korting!
Op oudere leeftijd krijgen veel mannen te maken met kaalheid. Al heeft de ene man er meer last van dan de andere. We bespreken hoe kaalheid ontstaat, waarom mannen wel kaal worden en vrouwen niet en wat je er aan kunt doen.
Erfelijkheid
De mate waarin een man kaal wordt heeft veel te maken met zijn ras, leeftijd en erfelijke aanleg. Kaalheid komt veel voor in Europa en Australiƫ. In Europa verliest 70% van de mannen op latere leeftijd zijn volledige haar. Wanneer kaalheid veel voorkomt in de familie is de kans groot dat je zelf ook kaal wordt. Daarnaast lopen mannen met veel lichaamsbeharing meer risico om kaal te worden op hun hoofd.
Hormonen
Het hormoon dihydrotestosteron (DHT) heeft een grote invloed op de haargroei. Door teveel testosteron raakt de haargroei uit balans, de haarzakjes kunnen dat niet verdragen. Als testosteron in DHT verandert, kunnen de haarwortels niet goed meer functioneren en niet goed gevoed worden. Daardoor wordt het haar zwak en stopt het met groeien. Wat tot dunner wordend haar en kaalheid leidt.
Waarom worden mannen kaal en vrouwen niet?
Hoe een man kaal wordt is erfelijk bepaald. Sommige mannen krijgen diepe kale inhammen of een kale kruin en andere mannen worden volledig kaal. Deze erfelijke factor wordt doorgegeven door de vrouwelijke kans van de familie. Maar toch worden vrouwen over het algemeen niet kaal.
Alopecia androgenetica (kaal worden) komt bij mannen en vrouwen voor. Bij mannen gaat het proces van kaal worden echter veel sneller omdat zij 7x zo veel testosteron hebben dan vrouwen. Kaalheid bij mannen begin vaak met het terugtrekken van de voorste haarlijn, waardoor inhammen ontstaan. Daarna worden ze dunner bovenop hun hoofd. De zijkanten blijven meestal behaard. Bij vrouwen is er sprake van een verdunning van het haar over het hele hoofd maar de uitval blijft ze bespaard door het ontbreken van veel dihydrotestosteron. Vrouwen krijgen daardoor wel dunner haar maar geen kale plekken.
Wat kun je doen tegen kaalheid?
Mannen die kaal worden houden vaak een rand haar aan de zijkant van hun hoofd over. Deze haarzakjes zijn minder gevoelig voor DHT. Met een haarimplantatie kunnen haarzakjes uit dit gedeelte van het hoofd gehaald worden en op de kale plekken terug gezet worden. De kale plekken worden opgevuld.
Een andere optie is om er voor te zorgen dat het DHT gehalte in het lichaam daalt. Overmatig haaruitval wordt hierdoor afgeremd. Als testosteron niet meer omgezet wordt in DHT zal het haarverlies stoppen en kunnen er nieuwe haren groeien.
Hairfusion, Regrow, Better Hair Man, Better Hair Vrouw, Famoushair, More Hair